180

Kalkulatorer og værktøjer

Programmer og værktøjer, der hjælper dig med at beregne slitage, svejseomkostninger, energiforbrug, fordelene ved at opgradere til højstyrkestål og meget mere

WearCalc
WeldCalc
Instant ValueCalc
Infra design tool

WearCalc

WearCalc™ 2.1 gør det let at vælge den rette type slidplade

Det kan være hårdt at være virksomhedsejer. Dit produktionsudstyr udsættes for store belastninger hver dag, og du spekulerer sikker på, hvor meget slitage, det kan tåle, om du har valgt de rette materialer og ståltyper, og om den stålplade, du har valgt, er investeringen værd.

Med WearCalc 2.1 er det blevet meget lettere at beregne slitage på komponenterne og optimere dit valg af slidplade.

WearCalc 2.1 er et kraftfuldt prognoseprogram, der tilbydes omkostningsfrit til SSAB’s slidpladekunder. Ved hjælp af programmet kan du hurtigt og let beregne den relative levetid for Hardox®-sliddele i alle hårdhedsgrader, så du kan vælge den bedste plade til dit behov. WearCalc 2.1 forudsiger både erosion, stødbelastninger og glidende slid.

Stødbelastningsmodellen analyserer kraftige skader, der omfatter kraterdannelse og udskudte kanter fra stød, og skader, der resulterer i plastisk deformering af overfladen. Erosionsmodellen forudsiger, om sammensætningen af det slibende materiale forårsager kanter, der trænger ind i ståloverfladen, eller om den går i stykker. På mikroniveau anvender modellen mineralhårdhed til at beregne erosionen på forskellige typer slidplade.

Modellen for glidende slid er baseret på to begrænsende kurver, der repræsenterer typen af overfladeskade, plastisk eller skærende. Forholdet mellem stålets hårdhed og det slibende materialets hårdhed bestemmer skademekanismen og dermed den relative levetid.

Andre egenskaber

• Brugervenlig grænseflade
  • Algoritme, der tager hensyn til størrelse, stødvinkel og materialehastighed
  • Resultater præsenteres i overskueligt tabelformat
  • Rapportgeneratoren skaber en rapport med input-parametre og resultattabel
  • Rapportfilen kan gemmes, sendes pr. e-mail eller redigeres i Microsoft Word

Adgang

For at få adgang til WearCalc 2.1 skal du registrere dig med dine kontaktoplysninger i formularen til højre.

WeldCalc

Med WeldCalc™ 2.2 har du altid optimerede svejseanbefalinger lige ved hånden.

Weldcalc 2.2 – svejsekalkulator

WeldCalc 2.2 fra SSAB bygger på årtiers svejseerfaring, der gøres tilgængelig i en interaktiv, webbaseret kalkulator for at hjælpe producenter med at optimere svejseprocessen. Programmet beregner og præsenterer svejseanbefalinger for både Hardox®- og Strenx®-stål.

Sådan fungerer WeldCalc

Brugeren angiver ønskede mekaniske egenskaber, svejseproces og plademateriale. Baseret på disse informationer beregner programmet det optimale ”tolerancevindue”, der viser det tilladte interval for varmetilførsel og forvarmnings-/mellemstrengstemperatur. Derudover kan maksimale hårdhedsniveauer i den varmepåvirkede zone (HAZ) beregnes.

Den webbaserede grænseflade har funktioner til at gemme, åbne og redigere dine svejseprojekter og gør det endnu lettere at anvende resultaterne. Svejseanbefalingerne omfatter MAG-svejsning, MMA-svejsning, SAW, TIG-svejsning, lasersvejsning, laser-hybridsvejsning og plasmasvejsning.

Egenskaber og funktioner

• Intuitiv brugergrænseflade og mange nye funktioner, der gør resultaterne endnu lettere at beregne og anvende.
  • Brugeren kan vælge de egenskaber, der er vigtigst i en svejst konstruktion, f.eks. om optimal sejhed i svejs efugen skal prioriteres over optimal produktionseffektivitet.
  • Brugeren kan gemme eller eksportere resultaterne.
  • Logs kan åbnes, redigeres og gemmes igen.
  • Webbaseret og altid opdateret.

Adgang

For at få adgang til WeldCalc 2.2 skal du have en Portwise-adgangskode. Du skal registrere dig med dine kontaktoplysninger. Dine adgangsoplysninger vil blive sendt til dig inden for 24 timer på hverdage.

Har du allerede en adgangskode? Log ind i WeldCalc 2.2.